KinderJournaal

WebTV voor jeugd

Leerlingen van Brede School @rchipel voor één keer journalist

May 21, 2011 - Posted in Uncategorized

Tienjarige leerlingen van Brede School @rchipel werken voor één keer als journalist. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de buurt, trekken ze op maandag 30 en dinsdag 31 mei door de straten om bewoners te interviewen.

De kinderen zijn op zoek naar inspirerende verhalen van buurtbewoners. Wat is er prettig aan de buurt, wat kan er beter, maar vooral ook: welke mooie schatten liggen er allemaal in de Eilandenbuurt verborgen. Want de Eilandenbuurt zit vol met nog niet ontgonnen verhalen.

Op beide dagen lopen de kinderen tussen negen uur `s ochtends en twee uur `s middags door de straten en langs de huizen. Ze interviewen mensen op straat, maar bellen ook aan. Als volwaardige “street reporters” gaan ze aan de slag. Uiteraard gebeurt dat onder begeleiding.

Van beide dagen wordt zowel een film- als fotoreportage gemaakt. Die reportages worden tijdens een expositie op de Brede School @rchipel getoond. Tijdens de opening van die expositie, in juli, zullen de kinderen de verhalen presenteren die ze zijn tegengekomen. Alle bewoners van de Eilandenbuurt ontvangen daarvoor een persoonlijke uitnodiging.

De werkzaamheden van tienjarige kinderen als eenmalig “street reporter” worden gekoppeld aan de lustrumactiviteiten die op 30 en 31 mei plaatsvinden op Brede School @rchipel. Leerlingen van de school gaan op die dagen gezamenlijk aan de slag in talloze interessante en vooral leerzame workshops.

Post a Comment

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin