KinderJournaal

WebTV voor jeugd

Gorillababy geboren in Sinterklaasnacht

December 6, 2010 - Posted in Uncategorized

Sinterklaas heeft in Sinterklaasnacht een wel heel bijzonder kado gebracht in het gorillaverblijf van Diergaarde Blijdorp. De verzorgers ontdekten vanmorgen een gorillababy, een jong van moeder Aya. Moeder en jong maken het goed. De vijftienjarige Aya is een ervaren en zorgzame moeder die al twee jongen met succes heeft grootgebracht. Adira, een volle zus van de nieuwe baby, is nog steeds in Blijdorp en kan straks dus met haar nieuwe broertje of zusje (het geslacht is nog niet bekend) spelen. Het publiek kan al regelmatig een glimp opvangen van de kleine.
 
De jongen van Aya behoren tot de vierde generatie binnen de Blijdorp-familie. Het zijn achterkleinkinderen van overgrootmoeder Annet. De vader is uiteraard familieman Bokito. Zoals een echte zilverrug betaamt, houdt Bokito zich niet met de opvoeding van de boreling bezig. De familiegroep bestaat in totaal uit negen gorilla’s.
 
Tijdens de Midwinterzoo, die op 18 december officieel in Blijdorp start, kunnen de bezoekers nu dus ook op kraamvisite in het gorillahuis.

Post a Comment

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin